آموزش ساخت تابلو LED ثابت
با استفاده از ال ای دی شما می توانید متن یا شکل مورد نظر خود را به وسیله آن ها و به شکل نورانی نشان دهید. استفاده از این تابلو ها در مغازه ها رایج است با این حال شما می توانید حتی به عنوان یک پروژه تجاری، علمی و سرگرم کننده نیز اقدام به ساخت تابلو ال ای دی کنید.
مواد لازم برای ساخت پنل LED ثابت:
- برد سوراخ شده بدون پد (Perf Board)
- لامپ LED (اگر نمی خواهید خیلی خیره کننده باشد می توانید لامپ ها را از نوع Diffuzed خریداری کنید.
- هویه لحیم کاری
- سیم لحیم کاری
- برنامه اکسل روی ویندوز
- ماژیک با دو نوع رنگ (مثلا مشکی و قرمز)
- منبع تغذیه DC
دیود و نحوه ی تست آن
طراحی شکل تابلو LED
طرح مورد نظر(آرم ، لوگو ، تصویر ویا به صورت کلی متن با فونتهای مختلف) توسط طراح آماده می گردد وال ای دی( led ها ) را بر دور تا دور طرح چیدمان می نماید.(بهترین نرم افزار برای این عمل کرل دراو coreldrow می باشد). برای طراحی الگو می توانید از برنامه اکسل هم استفاده کنید.(برای سادگی کار در این آموزش از نرم افزار اکسل استفاده نموده ایم) شما باید محل یک لامپ را به عنوان یک سلول انتخاب کنید.
ابتدا اکسل را باز کنید و آن را روی حالت سلول مربع قرار دهید. سپس با کلیک روی سلول مورد نظر و با استفاده از ابزار Fill سلول را برای ساخت پر کنید. ممکن است نیاز باشد تا کمی تمرین کنید تا بتوانید شکل مناسب مورد نظر خود را طراحی کنید.
مجموعه فیلم آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی

طراحی الگو در اکسل
انجام محاسبات برای ال ای دی ها در ساخت تابلو LED تبلیغاتی:
برای شروع محاسبات ساخت تابلو LED ثابت شما باید با مقدار ولتاژ و آمپر منبع تغذیه خود آگاهی داشته باشید و در صورت نیاز با مولتی متر، مقدار آن را اندازه بگیرید. سپس باید مقدار ولتاژ و آمپر لامپ ها نیز اطلاع داشته باشید. به طور مثال ال ای دی های استفاده شده در این پروژه، ولتاژ ۳ تا ۳٫۵ ولت دارند( البته در بسته های دیودهای نورانی ولتاژ کاری برروی آن ها نوشته شده است که معمولا حدود۲-۲.۲ ولت می باشد) و با ۲۰ میلی آمپر یا ۰٫۰۲ آمپر کار می کنند.

اندازه گیری جریان و ولتاژ led ها با مولتی متر

جدول ولتاژ led های رنگی
منابع تغذیه سوئیچینگ، پاور کامپیوتر و پاور سرور
سپس باید برای فهمیدن تعداد حداکثر ال ای دی هایی که می توانید نصب کنید هم محاسبه انجام دهید. منبع تغذیه ما ۲٫۵ آمپر نیرو دارد. اگر مقدار آمپر را به میلی آمپر تبدیل کنیم (هر یک آمپر معادل ۱۰۰۰ میلی آمپر است) ما ۲۵۰۰ میلی آمپر از منبع تغذیه توان داریم. با توجه به مقدار ۲۰ میلی آمپر بودن ال ای دی ها، مقدار کل آمپر را بر مقدار آمپر لامپ ها تقسیم می کنیم.
به عبارت دیگر ۲۵۰۰ تقسیبم بر ۲۰ که می شود ۱۲۵ . با توجه به سری شدن لامپ ها، ما می توانیم تا حداکثر ۱۲۵ ردیف ۷ تایی از ال ای دی ها استفاده کنیم و تا آن مقدار نیاز به افزایش نیرو نداریم. در پروژه ما تعداد نهایی قابل اتصال به منبع عدد ۸۷۵ LED می باشد که تا کمتر از آن مجاز به استفاده هستیم. تا زمانی که تعداد ال ای دی ها در سری ها یکسان باشد مشکلی در استفاده کمتر نخواهید داشت.
ساخت پنل تابلو ال ای دی
حال صفحه برد را آماده کنید. با استفاده از الگویی که با اکسل کشیده اید، لامپ ها را داخل سوراخ های برد قرار دهید. در این مرحله قطب مهم نیست و فقط باید شکل مورد نظر را ایجاد کنید. بعد از این که از شکل ایجاد شده راضی بودید، با یک ماژیک محل دو سوراخی که توسط لامپ اشغال شده را علامت بزنید و LED را خارج کنید. هنگامی که همه مکان های لامپ را علامت زدید، طرح را با علامت گذاری به سمت پشت برد نیز انتقال دهید تا تصویر آینه ای مدار در پشت صفحه ایجاد شود.

ساخت پنل تابلو led ها
برش صفحه برد در پروژه ساخت پنل تابلو LED
این مرحله اختیاری است ولی میتوانید اطراف محل شکل را با حفظ فاصله برش دهید و برد اضافی را جدا کنید. برای این کار می توانید از یک فرز ریز یا یک اره دندانه دار استفاده نمایید. همچنین اگر دوست داشته باشد، می توانید جلوی صفحه که جلوی لامپ ها قرار می گیرند را برای زیبایی بیشتر رنگ کنید. رنگ مشکی معمولا نتیجه خوبی دارد.

برش صفحه برد

لحیم پایه led ها
اتصال لامپ ها و قرار دادن مقاومت
سپس لامپ های سری شده را به هم متصل کنید. فراموش نکنید که می توانید از مقاومت مناسب نیز برای جلوگیری از وارد شدن صدمه به لامپ ها استفاده کنید. مقدار مقاومت برای ال ای دی را با مشورت با فروشنده لامپ ها می توانید تهیه کنید. البته به خاطر ساخت تابلو ال ای دی بدون مقاومت در این پروژه از مقاومت استفاده نکردیم و به جای آن از قرار دادن ال ای دی در پشت صفحه برای کامل کردن سری استفاده کردیم. مثلا در قسمتی که ۳ لامپ در جلو داریم، برای تکمیل شدن سری به عدد ۷، تعداد ۴ لامپ دیگر در پشت اضافه می شود. همچنین بهتر است آن ها را بپوشانید تا نور آن ها دیده نشود. این گونه بدون مقاومت می توانیم مدار را کامل کنیم.

اتصال لامپ ها به یکدیگر
اکنون کافی است دو سر مدار را به منبع تغذیه وصل کنید تا تابلو LED ما روشن شود. امیدواریم از پروژه و روند ساخت آن راضی باشید. قطعا با انجام تکرار بیشتر و می توانید طرح های بدون نقص و زیبایی را ایجاد کنید.

طرح آماده نهایی
سلام مهندس
از مطالب بی نظیر و مفید شما فیض بردیم،و ممنون واسه زحمتی که می کشید.
سلام
خواهش می کنم لطف دارید
سلام
مهندس خواستم بگم من چندتا از مطالب شمارو گذاشتم توی وب خودم
سلام
مهندس خواستم بگم من چندتا از مطالب شمارو گذاشتم توی وب خودم. www.u2ugsm.blog.ir
مشکلی نیست فقط لینک کنید